ÖSYM tarafından yapılan YDS (Yabancı Dil Sınavı) puanları ile eşdeğerde olan TOEFL, tüm akademik başvurular (yüksek lisans, doktora, yardımcı doçentlik, doçentlik...) için de geçerliliği olan bir sınav olarak kabul edilir. (ÖSYM, sadece Devlet Üniversitelerinde düzenlenen TOEFL IBT sınavı skorlarını eşdeğer olarak kabul etmektedir!)
İnternet üzerinden ETS’nin onay verdiği sınav merkezlerinden yapılan TOEFL sınavı, reading (okuma), writing (yazma), listening (dinleme) ve speaking (konuşma) olmak üzere dört bölümden oluşur. Her bölüm 30 puan olmak üzere, sınav toplamda 120 puan üzerinden değerlendirilir. TOEFL sınavları yıllar içinde farklı şekil ve farklı puanlama formatlarıyla uygulanmıştır. Bu sınavların sonuçlarında ortak bir yeterlilik kararı kabul edilmemesine karşın genel birtakım skor kabulleri olmuştur. Bu skorlardan en ünlüsü ve günümüzde kabul gören tiplerinden birisi 550 puan skorudur. Bu skor TOEFL PBT sonucu olarak değerlendirilir. Bu skorun karşılaştırılmasından yola çıkarak Toefl Ibt’de ortalama skor 79 puan olarak kabul görmektedir.
YDS’ye katılım amacı yelpazesi oldukça geniştir. Bu doğrultuda şu kişiler YDS’ye başvurabilirler: Yüksek lisans programlarına başvuracak lisans programı mezunları ya da öğrencileri, KPSS yabancı dil puanıyla başvuru yapacak adaylar, Doçent, doktora ve sanatta yeterlilik adayları, Dil tazminatı ya da yurt dışı görevleri nedeniyle yabancı dil seviyesini belgelemesi gereken kamu çalışanları, Öğretim üyesi dışında kalan öğretim görevlisi kadrolarına naklen ya da açıktan ataması yapılacak akademisyenler, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar, Yurt dışında öğrenim görüp de diploma denkliği almak isteyen adaylar YDS’ye başvurabilirler.
Bireysel bir çalışma ile başarı elde etmenin oldukça zor olduğu YDS’de istenilen hedefe ulaşmak için aynı zamanda ileri düzey bir İngilizce bilgisi gerekmektedir. Bunların yanı sıra YDS, daha çok teknik ilgi ve taktik gerektiren bir sınavdır. Just English’te YDS programı, alanında uzman ve yalnızca YDS eğitimi veren akademik kadro tarafından hazırlanır. Sınav tekniğine alışmanız, sınav esnasında kaygılanmamanız adına tamamen sınav formatına uygun sınavlar, sınava yönelik aktiviteler, verilen materyaller ile eğitiminiz desteklenir.
Yazma (Writing), Dinleme (Listening), Okuma (Reading) ve konuşma (speaking) bölümlerinden oluşan sınavın süresi şöyledir: Okuma ve yazmaya ayrılan sürenin 60’ar dakika, dinlemeye ayrılan sürenin 30 dakika ve konuşmaya ayrılan sürenin 11-14 dakika arasında olduğu IELTS sınav süresi toplamda 2 saat 45 dakikadır. IELTS’te dinleme, okuma ve yazma bölümleri tek aşamada gerçekleşirken, konuşma bölümünün, dinleme, okuma ve yazma bölümleri ile aynı gün gerçekleşebileceği gibi diğer oturumdan 3 gün önce veya 3 gün sonra gerçekleşmesi de mümkündür. Sınava dair oldukça önemli bir husus ise sınav başvurunuzu en az 2 ay öncesinden yapmanızdır, çünkü kayıtlarda ilk gelen ilk hizmet alır kuralı çerçevesinde hareket edilmektedir.
IELTS dünya çapında, aralarında devlet, akademi ve istihdam kurumlarının da yer aldığı 9.000’den fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul edilmektedir. Dahası IELTS, göçmenlik için İngilizce yeterliliğini şart koşan ülkelerce kabul edilen tek İngilizce dil sınavıdır. IELTS sınavından puanlama1-9 bant sistemi üzerinden yapılır. Her eğitim kurumu veya organizasyon kendi IELTS not düzenlemesini kendisi yapmaktadır.
TOEIC iş başvurularından rakiplerinden bir adım önde olmak isteyenler, öğrenciler veya özellikle TOEIC sınavı isteyen kurumlara başvuracak olanların katıldığı bir sınavdır. TOEIC Türkiye’de genellikle bankalar, kurumsal şirketler ve danışmanlık firmaları tarafından kabul edilmektedir. Ayrıca TOEIC yurtdışında da oldukça yaygın olarak kabul edilen bir sınavdır.
TOEIC sınavından 800 ve üzerinde bir skor elde edebilmek için en az upper-intermediate seviyesini bitirmiş olmak gerekmektedir. Just English’te TOEIC sınavına alanında uzman ve TOEIC konusunda son derece deneyime sahip olan, sınav sistemini sürekli takip eden ve bu doğrultuda sürekli kendini yenileyip geliştiren akademik bir eğitmen kadrosu ile hazırlanırsınız. Kısa bir gramer tekrarı ardından reading ve listening bölümlerinde karşınıza çıkabilecek soru tiplerini ve bu soruların çözümlerini öğrenir, pratiğinizi artırmaya yönelik çalışırsınız. Öğrendiğiniz en çok kullanılan kelimeler ve pratik çözüm yolları ile sınavı bitirme hızınızı arttırırınız.
SAT I sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşur; sözel bölüm Writing ve Reading olmak üzere iki alt bölüme ayrılır. Sayısal bölüm ise matematik-geometri sorularından oluşur. SAT II ise biyoloji, kimya, fizik, tarih gibi alanlarda bilgi ölçen çoktan seçmeli bir sınavdır. SAT sınav sonucu Amerikan üniversitelerine başvuru için 5 sene, Türk üniversitelerine başvuran yabancı uyruklu öğrenciler için 2 sene geçerliliğini korumaktadır.
Just English’te SAT sınavına alanında uzman ve SAT konusunda son derece deneyime sahip olan, sınav sistemini sürekli takip eden ve bu doğrultuda sürekli kendini yenileyip geliştiren akademik bir eğitmen kadrosu ile hazırlanırsınız. SAT programımızdaki temel hedefimiz sınavın zorluk derecesini minimuma indirerek öğrencilerimizin yüksek puanlar almalarını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda derslerde, uzman yabancı eğitmenlerimizle soruların daha iyi anlaşılmasını ve çeldiricilerin elenmesini sağlamak, ayrıca kelime haznesini maksimum seviyeye çıkarmak hedefli çalışmalar yapılır. Programımıza katılan adaylarla İngilizce bilgisinin yanı sıra sınavın tekniğini öğretme temelli çalışmalar yapılır. SAT sınavını oluşturan her bir bölüm için ayrı ders verilmektedir.
Educational Testing Service (ETS) tarafından gerçekleştirilen, GMAT sözel, sayısal ve analitik yetenekleri ölçmeyi amaçlayan ve katılımcıların işletme vb. alanlar üzerine yüksek lisans eğitimi alma yeterliliklerini belirlemede yardımcı olmayı amaçlayan bir sınavdır.
Proficiency sonucunda başarı elde öğrenciler doğrudan lisans eğitimlerine başlarken, hazırlığı atlayamayan öğrenciler ise bu sınav sonucunda düzeylerine göre gruplara ayrılarak hazırlık eğitimlerine başlarlar. Aynı zamanda hazırlık sınıfı eğitimini tamamlayan öğrencilerin derecelerini yükseltmek sınavın diğer bir amacıdır.
Yabancı Dil Testi 5 (Ydt) ağırlıklı olarak yabancı dil puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen öğrencilerin seçilip yerleştirilmesi amacıyla ÖSYM tarafından düzenlenen yükseköğretime geçiş sınavıdır.
Just English Dil Okulları Güvencesi İle Eğitim Almaya Hazır mısın?